Nem létezik diétás varázsszer

Mindenki életében eljön az a pont, amikor le akar dobni magáról pár kilót, vagy akár többet is. Erre az általános igényre már egy egész iparág épült. Csodaszereknek, varázskúráknak kikiáltott termékekkel és a tuti titkokat feltáró módszerekkel kívánják a nagy elhatározást támogatni. Mivel iparágról beszélünk, így nem nagy meglepetés, hogy a fő cél nem csak az, hogy az ügyfelek fogyjanak és ennek örüljenek, hanem az is, hogy minél több terméket kipróbáljunk, megvásároljunk a siker reményében bízva.

Egészségesen fogyni csak egészséges módszerrel lehet. Nem veszélyes fogyasztószerekkel, önsanyargatással, egyoldalú táplálkozással, a szervezet rombolásával kell lefogyni, ami talán még a túlsúlynál is károsabb a szervezetre. A jojóeffektusról nem is beszélve, hisz jellemzően, amikor abbahagyjuk ezeket a speciális diétákat, és visszatérünk a megszokott életrendrendhez, a kilók rövid időn belül visszakúsznak a combra, a hasra és a csípőre.Ha egészségesen, tartósan szeretnénk lefogyni, azt egészséges táplálkozással, egészséges életmóddal, kellő türelemmel, sok mozgással s még több önuralommal, akaraterővel tehetjük meg. Általában ezt az utóbbi kettőt fenntartani a legnehezebb,ezért nem szégyen szakértő segítségét kérni. Orvosok, dietetikusok, vendégeikre kiemelten fókuszáló személyi edzők adhatnak pszichikai és fizikai támogatást az eredményes, egészséges súlyleadáshoz, súlykontrollhoz.

Csodaszerek márpedig nincsenek

Aki azt hiszi, hogy megvesz egy doboz tablettát, bevesz napi hármat és egy hónap múlva karcsú lesz, az az önámítás mellett akár meg is mérgezheti magát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NEBIH) hivatalos oldalán például egy egészségre ártalmas fogyasztó tea és kapszula veszélyeire hívja fel a figyelmet. 
A Szegedi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetének keretei között működő, fogyókúrás szereket elemző munkacsoport – melyben a dr. Csupor Dezső gyógyszerész és egyben a Gyógyzóna Magazin szakértője is részt vett – az elmúlt években több olyan fogyasztószert azonosított be a hazai piacon, amelyek szibutramin tartalmuk miatt egyértelműen káros hatással lehetnek a szervezetre. 
A szibutramin „az emberek 10-30%-ánál szédülést, szájszárazságot, álmatlanságot, magas pulzusszámot és vérnyomást, valamint hányingert, szédülést és különféle szívproblémákat idézhet elő.” – olvashatjuk a NEBIH honlapján

Aktívabb, sportos életforma mellett könnyebb a súlyt karban tartaniForrás: 123rf.com

Nem a csodaszerekben kell hinni, hanem önmagunkban

A modern kor embere elkényelmesedett, gyors megoldást vár mindenre, amiért akár szívesen fizet is. A potenciális fogyasztószer-vásárlók közül sokan úgy gondolkodnak, „az nem lehet, hogy pont a fogyásra ne legyen azonnal ható csodavegyület” amikor a reklámok nem szólnak másról, mint zéró cukortartalmú üdítőkről, százszázalékos baktériumölő tisztítószerekről, ruhaszint nem fakító mosószerekről.

A fogyáshoz kitartás, fegyelmezettség és rendszeresség kell. Rítus.Nem a pár milligrammnyi, gyomorba bevitt varázsszertől leszünk karcsúbbak, hanem a – lehetőség szerint szakértő által személyre szabott – csökkentett kalóriabeviteltől és az aktívabb, sportosabb élettől.
Égess több kalóriát, mint amennyit beviszel! Hajrá Mindenkinek!

Forrás: https://gyogyzona.hu/

Hagyjon kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük