Nem létezik diétás varázsszer

Mindenki életében eljön az a pont, amikor le akar dobni magáról pár kilót, vagy akár többet is. Erre az általános igényre már egy egész iparág épült. Csodaszereknek, varázskúráknak kikiáltott termékekkel és a tuti titkokat feltáró módszerekkel kívánják a nagy elhatározást támogatni. Mivel iparágról beszélünk, így nem nagy meglepetés, hogy a fő cél nem csak az, hogy az ügyfelek fogyjanak és ennek örüljenek, hanem az is, hogy minél több terméket kipróbáljunk, megvásároljunk a siker reményében bízva.

Egészségesen fogyni csak egészséges módszerrel lehet. Nem veszélyes fogyasztószerekkel, önsanyargatással, egyoldalú táplálkozással, a szervezet rombolásával kell lefogyni, ami talán még a túlsúlynál is károsabb a szervezetre. A jojóeffektusról nem is beszélve, hisz jellemzően, amikor abbahagyjuk ezeket a speciális diétákat, és visszatérünk a megszokott életrendrendhez, a kilók rövid időn belül visszakúsznak a combra, a hasra és a csípőre.Ha egészségesen, tartósan szeretnénk lefogyni, azt egészséges táplálkozással, egészséges életmóddal, kellő türelemmel, sok mozgással s még több önuralommal, akaraterővel tehetjük meg. Általában ezt az utóbbi kettőt fenntartani a legnehezebb,ezért nem szégyen szakértő segítségét kérni. Orvosok, dietetikusok, vendégeikre kiemelten fókuszáló személyi edzők adhatnak pszichikai és fizikai támogatást az eredményes, egészséges súlyleadáshoz, súlykontrollhoz.

Kiskapuk a fogyásban nincsenek. Az interneten vásárolt fogyasztószerek az egészségünkre súlyos veszélyt is jelenthetnekForrás: 123rf.com

Csodaszerek márpedig nincsenek

Aki azt hiszi, hogy megvesz egy doboz tablettát, bevesz napi hármat és egy hónap múlva karcsú lesz, az az önámítás mellett akár meg is mérgezheti magát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NEBIH) hivatalos oldalán például egy egészségre ártalmas fogyasztó tea és kapszula veszélyeire hívja fel a figyelmet. 
A Szegedi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetének keretei között működő, fogyókúrás szereket elemző munkacsoport – melyben a dr. Csupor Dezső gyógyszerész  is részt vett – az elmúlt években több olyan fogyasztószert azonosított be a hazai piacon, amelyek szibutramin tartalmuk miatt egyértelműen káros hatással lehetnek a szervezetre. 
A szibutramin „az emberek 10-30%-ánál szédülést, szájszárazságot, álmatlanságot, magas pulzusszámot és vérnyomást, valamint hányingert, szédülést és különféle szívproblémákat idézhet elő.” – olvashatjuk a NEBIH honlapján

Aktívabb, sportos életforma mellett könnyebb a súlyt karban tartaniForrás: 123rf.com

Nem a csodaszerekben kell hinni, hanem önmagunkban

A modern kor embere elkényelmesedett, gyors megoldást vár mindenre, amiért akár szívesen fizet is. A potenciális fogyasztószer-vásárlók közül sokan úgy gondolkodnak, „az nem lehet, hogy pont a fogyásra ne legyen azonnal ható csodavegyület” amikor a reklámok nem szólnak másról, mint zéró cukortartalmú üdítőkről, százszázalékos baktériumölő tisztítószerekről, ruhaszint nem fakító mosószerekről.

A fogyáshoz kitartás, fegyelmezettség és rendszeresség kell. Rítus.Nem a pár milligrammnyi, gyomorba bevitt varázsszertől leszünk karcsúbbak, hanem a – lehetőség szerint szakértő által személyre szabott – csökkentett kalóriabeviteltől és az aktívabb, sportosabb élettől.
Égess több kalóriát, mint amennyit beviszel! Hajrá Mindenkinek!

Forrás: https://gyogyzona.hu/

Hagyjon kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük