Fahéj, ginszeng, kurkuma és máriatövis – tényleg jók a 2-es típusú cukorbetegség ellen?

Napjainkban egyre több embert érint a 2-es típusú cukorbetegség, nemcsak felnőtteket, hanem gyermekeket is. Sokan azt gondolják, hogy ez csak azokat az embereket érinti, akik súlytöbblettel küzdenek, pedig ez közel sincs így, bár az tény, hogy az elhízás jelentősen megnöveli a betegség kialakulásának a kockázatát. A gyógyszerek mellett a diéta, a testmozgás és az alternatív gyógyászat, azaz a gyógynövények is sokat segíthetnek a vércukorszint szabályozásában. Mutatjuk is, melyek ezek!

A kurkuma egyik bioaktív vegyülete a kurkumin. Rendszeres fogyasztása nemcsak a vércukorszint szabályozásában, hanem a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is a segítségünkre lehet.

Az amerikai és az ázsiai ginszeng is segíthet a cukorbeteg személyeknél a vércukorszint csökkentésében. A ginszeng javítja az inzulinérzékenységet és normalizálja a vércukorszintet.

A görögszénát évezredek óta alkalmazzák gyógyszerként és fűszerként a Közel-Keleten. A görögszéna humán és állatkísérletekben is bizonyította a vércukorszint-szabályozó hatását.

Az útifűmaghéjjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy azon 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyeknek, akik rendszeresen fogyasztják, javul a vércukorszintjük és a koleszterinszintjük.

Napi fél teáskanálnyi fahéj fogyasztása is kordában tarthatja a vércukorszintet. De nemcsak a vércukorszint szabályozásában számíthatunk rá, hanem az is bebizonyosodott, hogy cukorbeteg személyek esetében csökkenti a koleszterinszintet és a trigliceridszintet.

A máriatövis gyógyászati hatásait és tulajdonságait évezredek óta használják és kihasználják. A gyógynövény nagyon hasznos, ha a májunkat szeretnénk erősíteni és regenerálni, de más csodás gyógyhatásai is vannak. A máriatövis egyik aktív összetevője csökkentheti az inzulinrezisztenciát azoknál a személyeknél, akik cukorbetegségben és valamilyen májbetegségben szenvednek.

Indiában nagy közkedveltségnek számít a szent bazsalikom. A gyógynövényt évszázadok óta fogyasztják és használják cukorbetegség kezelésére. A kutatások azt mutatják, hogy a szent bazsalikom növelheti az inzulin szekrécióját. A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő embereknél jó eredményeket mutatott mind az éhomi, mind pedig az étkezés utáni vércukorszint mérése során.

Forrás: https://gyogyszernelkul.com/

Hagyjon kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük