Dióval a szív- és érrendszer egészségéért

Az artériák akkor működnek megfelelően, ha rugalmasak és elég tágak ahhoz, hogy a vér zavartalanul haladjon át rajtuk. Amikor az artériák megkeményednek, akkor akár érelmeszesedés is kialakulhat, ami viszont súlyos betegségeket és akár még halált is okozhat.

A fő célja mindenkinek az kellene, hogy legyen, hogy az artériák rugalmasak maradjanak, és ne képződjön azok belső falán plakk, mert ez nem csupán a hosszú, hanem a minőségi életet is garantálja. A dió rendszeres fogyasztásával elérhetjük ezeket a hatásokat.

A LDL-koleszterinnel kapcsolatban sokféle vizsgálatot végeztek. A legújabb kutatási eredmények arra mutatnak rá, hogy a magas szintje nem egészséges, még ha sokan ellene is vannak ennek a kijelentésnek. Az érelmeszesedés egyik vezető kockázati tényezője ugyanis a magas LDL-koleszterin-szint, ami aztán szív- és érrendszeri betegségeket okozhat.

Természetesen az érelmeszesedés kialakulásában több tényező is szerepet játszik, és valakinél minél több kockázati faktor van jelen, annál nagyobb lesz az esélye az érelmeszesedés kialakulásának. Ilyen kockázati tényező a dohányzás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a túl sok szabad gyök a szervezetben, ami oxidatív stressz kialakulásához vezethet. Már napi egy maréknyi dió fogyasztásával is csökkenthető a magas LDL-koleszterin-szint, tehát nem minden esetben a gyógyszer a megoldás. A diéta és a rendszeres mozgás is nagyon sokat segíthet a koleszterinszint értékének csökkentésében.

A dió ráadásul nagyon egészséges, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, egészséges zsírokat és rostokat, amelyek a jó emésztést segítik elő.

Az emberek jelentős hányadának magas a koleszterinszintje. Vezethet első utunk az orvoshoz, mert egy lelkiismeretes orvos nem a gyógyszert fogja első körben ajánlani és még a második konzultáción sem kardoskodik a gyógyszer mellett. Az orvos életmódváltást javasol, azaz a rendszeres mozgást, az étrend megreformálását és a stressz-szint csökkentését. Ha nem gyógyszerpárti, akkor azt is elmondja, hogy mivel lehet még csökkenteni a magas koleszterinszintet, például halolajjal, zabkorpával, fokhagymával vagy éppen zöld teával.

Forrás:https://gyogyszernelkul.com/

Hagyjon kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük